Ciorba de varza cu cartof si morocov
PrinteazaCiorba de varza cu cartof si morocov din: varza acra, morcov, ceapa, cartofi, radacina de pastarnac, cimbru uscat, rosiiin bulion, ulei, zeama de varza.
Ingrediente:
- 1 varză acră medie
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 lingură cimbru uscat
- 2 roşii în bulion
- 1 lingură ulei
- 1/2 l zeamă de varză
Mod de preparare:
In funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece, cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore.
Apoi tai varza fideluţă în oala în care fierbi ciorba, încingi uleiul, pui ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul.
Laşi puţin să se înmoaie legumele, apoi adaugi varza şi cartofii cubuleţe. Mai adaugi apă, în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba, şi laşi la fiert.
Adaugi roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi laşi să mai dea un clocot. Ptesari cimbrul uscat şi stingi focul.
Pofta buna!