Ciorba de varza cu cartof si morocov

Printeaza

Ciorba de varza cu cartof si morocov din: varza acra, morcov, ceapa, cartofi, radacina de pastarnac, cimbru uscat, rosiiin bulion, ulei, zeama de varza.

Ciorba de varza cu cartof si morocov

Ingrediente:

  • 1 varză acră medie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 1 rădăcină păstâr­nac
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 roşii în bulion
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 l zeamă de varză

Mod de preparare:

In funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece, cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore.

Apoi tai varza fideluţă în oala în care fierbi ciorba, în­cingi uleiul, pui ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul.

Laşi puţin să se înmoaie legume­le, apoi adaugi varza şi cartofii cubuleţe. Mai adaugi apă, în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba, şi laşi la fiert.

Adaugi roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi laşi să mai dea un clocot. Ptesari cimbrul uscat şi stingi focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.