Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porc
PrinteazaO reteta de ciorba de varza cu cartofi si piept de porc din: varza, cartofi, carnat afumat, piept de porc, unt, lapte, sare si piper.
- 1 kg varză
- 2 kg cartofi
- 1 cârnat afumat
- 250 g piept de porc
- 75 g unt
- 100 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfa foile verzei de pe cotor şi toacă-le fideluţă, îndepăr- tându-le pe cele îngălbenite. Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i jumătăţi, apoi pune-i într-o oală cu apă rece cu sare şi fierbe-i.
Intre timp, pune într-o cratiţă varza, toarnă cam patru căni de apă (circa 1 l) clocotită, sărează şi fierbe-o până când scade lichidul.
Taie cârnatul rondele, pieptul de porc cubu- leţe şi pune-le peste varză.
După circa 10 minute, adaugă untul şi laptele. Amestecă totul bine şi fierbe la foc potrivit până când reîncepe să clocotească, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi potriveşte gustul cu sare şi piper. Mai lasă ciorba pe foc câteva minute, ca să se întrepătrundă aromele si serveste-o fierbinte.
Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porc
Pofta buna!