Ciorba de varza cu costita

Printeaza

Ciorba de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente.

 

Ingrediente:

  • 1 varza
  • 400 g costita afumata
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • bors dupa gust
  • 4 cartofi
  • 1 legatura marar
  • 4 l apa
  • cateva lingura de condimente de legume

 

Mod de preparare:

Tăiaţi varza fideluţă şi puneţi-o la fiert, împreună cu morcovul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, toate curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe.

Luaţi spuma când începe să fiarbă în clocot. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei 2-3 minute.

Adăugaţi costiţa afumată tăiată fideluţă şi căliţi-o împreună cu ceapa 5-6 minute.

Puneţi ceapa şi costiţa în oala cu ciorbă, adăugaţi, cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi, crenguţa de cimbru întreagă şi  condimentele.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic 40 de minute. La final, puneţi borsul, după gust, mărarul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper, dacă mai este cazul.

 

Ciorba de varza cu costita

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de varza cu costita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.