Ciorbă de varză cu legume

Printeaza

Ciorbă de varză cu legume

Ingrediente:

  • un kilogram varză de Bruxelles
  • un fir de praz
  • 600 g roşii
  • doi morcovi
  • o rădăcină de pătrunjel
  • doi ardei graşi
  • 300 ml borş
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • ceapă verde
  • zeamă de varză

Preparare:

Ciorbă de varză cu legume: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Varza de Bruxelles se curăţă de foile veştede, se spală şi se pune într-un castron.

Morcovii şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Ardeii graşi se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe. Roşiile se opăresc câteva minute, se curăţă de pieliţă, apoi se toacă mărunt.

Se pune la fiert o oală cu trei litri de apă. Se adaugă morcovii şi rădăcina de pătrunjel, se fierb timp de 15 minute, apoi se pun prazul, varza de Bruxelles întreagă sau tăiată pe jumătate şi ardeii.

Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă. Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă trei linguri de ulei de măsline şi borşul. Se presară verdeaţa tocată şi se serveşte

Prazul se poate înlocui cu ceapă verde şi borşul cu zeamă de varză.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu prea fac ciorba de varza, poate o sa incerc acum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.