Ciorba de varza murata cu mere
PrinteazaCiorba de varza murata cu mere din: varza, ceapa, slaninuta, ulei, apa, sare, piper, chimen, zahar, mar, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g varză murată
- 2 cepe
- 50 g slăninuţă împănată
- 1 lingură ulei
- 2 cuburi concentrat cu gust de came de pasăre (instant)
- 1 l apă clocotită
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă chimen
- 1 praf de zahăr
- 1 măr acrişor
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se toacă varza murată. Se curăţă ceapa şi se taie cuburi, ca şi slăninuţă.
Aceasta se topeşte în ulei încins, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte.
Se adaugă varza acră, se căleşte şi ea puţin. Se sfărâmă deasupra cuburile de concentrat şi se toarnă cca 1 l de apă clocotită.
Se amestecă până se dizolvă concentratul şi apoi se lasă să fiarbă acoperit timp de cca. 30 min.
Ciorba se potriveşte de sare, piper, chimen şi zahăr, după gust. Se curăţă mărul, se taie sferturi, se îndepărtează căsuţele sâmburilor şi feliile de măr se rad în supă.
Se lasă să fiarbă puţin împreună, apoi ciorba se potriveşte din nou după gust, adăugând eventual zeamă de varză acră.
Ciorba se toarnă în patru farfurii încălzite în prealabil şi se serveşte fierbinte, garnisită cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ciorba de varza murata cu mere
Pofta buna!