Ciorbă vegetariană de perişoare
PrinteazaCiorbă vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez, granule de soia, pesmet si gris.
- 2 morcovi
- 1 pastarnac,
- 1 radacina de patrunjel
- 1 bucata de telina
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 1 lamaie
- leustean
- patrunjel
- ulei
pentru perisoare:
- 2 cepe
- 100 g orez
- 100 g granule de soia
- 3 linguri cu pesmet
- 2-3 linguri cu gris sau faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie morcovii, pătrunjelul, păstârnacul şi ţelina cubuleţe şi căleşte-le în două linguri cu ulei cu adaos de apă.
Completează cu trei litri de apă clocotită şi adaugă ceapa şi ardeiul gras tocat fin.
Lasă pe foc până fierb toate legumele şi potriveşte gustul de sare.
Separat, căleşte ceapa. După ce s-a răcorit, adaugă orezul şi soia fierte separat, pesmetul, grisul şi un praf de sare şi piper.
Din compoziţie, modelează perişoarele şi fierbe-le în apă cu un praf de sare.
După ce au fiert, adaugă-le în supa de legume şi mai lasă să dea într-un clocot, două.
Acreşte cu zeamă de lămâie şi aromatizează cu verdeaţa tocată fin.
Ciorbă vegetariană de perişoare
Pofta buna!