Ciorba de verdeata cu cartofi

Printeaza

Ciorba de verdeata cu cartofi din: cartofi, ceapa, morcov, loboda, leustean, stevie, urzici, orez, ulei.

Ingediente:

  • 500 g cartofi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 2 legături lobodă roşie
  • 2 legături pătrunjel
  • 2 legături leuştean
  • 1 legătură ştevie
  • 2 grămezi de urzici
  • 1/2 dovlecel
  • 2 linguri pastă de ardei
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 2 linguri orez
  • 5 oua
  • 20 ml ulei
  • 1 l borş

 

Mod de preparare:

Ciorba de verdeata cu cartofi: Urzicile se opăresc în apă clocotită 3-4 minute, se scurg, se taie.

Se călesc ceapa tocată, morcovul şi dovlecelul rase, cartofii cubuleţe, pasta de ardei, verdeaţa (fără leuştean) tocată.

Se adaugă urzicile, 1 linguriţă sare, apă şi se fierb sub capac, 30 minute.

Se adaugă borşul fiert separat, sare, piper, orez, leuştean tocat, cimbrul. Când începe să fiarbă se adaugă câte un ou.

Când ouăle s-au ridicat la suprafaţă se opreşte focul.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.