Ciorba de verdeata cu cartofi
PrinteazaCiorba de verdeata cu cartofi din: cartofi, ceapa, morcov, loboda, leustean, stevie, urzici, orez, ulei.
Ingediente:
- 500 g cartofi
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov
- 2 legături lobodă roşie
- 2 legături pătrunjel
- 2 legături leuştean
- 1 legătură ştevie
- 2 grămezi de urzici
- 1/2 dovlecel
- 2 linguri pastă de ardei
- 1 crenguţă de cimbru
- 2 linguri orez
- 5 oua
- 20 ml ulei
- 1 l borş
Mod de preparare:
Ciorba de verdeata cu cartofi: Urzicile se opăresc în apă clocotită 3-4 minute, se scurg, se taie.
Se călesc ceapa tocată, morcovul şi dovlecelul rase, cartofii cubuleţe, pasta de ardei, verdeaţa (fără leuştean) tocată.
Se adaugă urzicile, 1 linguriţă sare, apă şi se fierb sub capac, 30 minute.
Se adaugă borşul fiert separat, sare, piper, orez, leuştean tocat, cimbrul. Când începe să fiarbă se adaugă câte un ou.
Când ouăle s-au ridicat la suprafaţă se opreşte focul.
Pofta buna!
Foarte buna ciorba