Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)
PrinteazaCiorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată din: orez, morcov, spanac, pastarnac, telina, ceapa, bulion, condiment, costita afumata, smantana, ou, lapte, ulei, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă orez
- 1 morcov
- 1/2 kg spanac
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 1 legătură ceapă verde
- 1 lingură bulion
- 1 lingură condiment tip Delikat
- 200 g costiţă afumată
- 200 g smântână
- 1 ou
- 1 l lapte bătut
- 100 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze):
Căleşti în ulei ceapa tăiată mărunt, morcovul, păstârnacul şi ţelina date pe răzătoarea mare.
Speli spanacul şi ceapa verde, le tai mărunt şi le adaugi peste legumele călite.
Pui şi bulionul, şi condimentul, orezul, adaugi 5-6 căni apă caldă, acoperi oala şi laşi să fiarbă.
Separat, tai costiţa bucăţele, o rumeneşti în ulei.
După ce au fiert toate verdeţurile, torni laptele bătut, dai ciorba în 2-3 clocote, pui costiţa rumenită şi o dai deoparte.
Baţi apoi oul cu smântână, adaugi amestecul în oală şi presari verdeaţa tocată.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de verze