Ciorba de vita cu ardei iute
PrinteazaO reteta de ciorba de vita cu ardei iute din: ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardei iute, sare si piper.
- 2 ardei capia
- 2 cepe roşii
- 2 morcovi
- o ţelină
- un litru suc de roşii
- 200 g fasole albă păstăi
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 3-4 ardei iute
- sare
- piper negru boabe
Mod de preparare:
Se spală rasolul şi se pune să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare, la foc potrivit. Se curăţă legumele, se spală, se taie şi se fierb împreună cu carnea. Se adaugă sare, piper şi două linguriţe de ulei.
Separat, se clocoteşte sucul de roşii şi, la final, se amestecă cu ardeii iuţi. Se verifică dacă s-a fiert carnea. Rasolul se curăţă de carne şi se taie cubuleţe. Se pun în ciorbă alături de sucul de roşii şi ardeii iuţi şi se mai dă în câteva clocote 5-10 minute, apoi se ia de pe foc.
Ciorba de vita cu ardei iute
Pofta buna!