Ciorba de vita cu legume si tarhon
PrinteazaCiorba de vita cu legume si tarhon din: piept de vita, ceapa, morcovi, cartofi, telina, rosii, patrunjel, tarhon, sare, ulei.
- 500 g piept de vita
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi
- 2 cartofi mijlocii
- 1 telina mica
- 1 cutie de rosii taiate
- 1 legatura de patrunjel
- 1 fir de tarhon
- sare
- 1 lingura cu ulei
Mod de preparare:
Curăţă morcovul şi ţelina şi dă-le pe răzătoarea mare. Toarnă în oala de ciorbă uleiul şi pune ceapa tocată mărunt la călit cu un praf de sare.
Când s-a înmuiat, adaugă zarzavatul şi lasă 3-4 minute, amestecând. Adaugă pieptul de vită tăiat în bucăţi. Lasă împreună un minut, amestecând, apoi toarnă apă, vreo 2,5 litri.
Pune la foc domol vreo 45 de minute (până ce fierbe carnea). Adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi lasă vreo 20 de minute. Pune roşiile în bulion şi lasă să dea în câteva clocote.
Potriveşte de sare, adaugă pătrunjelul şi tarhonul tocate mărunt şi stinge focul, înainte de a servi, îndepărtează părţile grase.
Serveşte-o fierbinte, cu smântână şi verdeaţă proaspătă.
Ciorba de vita cu legume si tarhon
Pofta buna!