Ciorba de vita cu legume si verdeata
PrinteazaCiorba de vita cu legume si verdeata din: carne de vita, morcovi baby, ardei grasi, dovlecei, praz, telina, smantana, ulei de floarea soarelui, leustean, sare, piper, suc de rosii, rosii.
- 600 g carne de vita
- 300 g morcovi baby
- 3 ardei grasi
- doi dovlecei
- un fir de praz
- o telina mica
- 500 ml bors
- 200 ml smantana
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- o legatura leustean
- sare
- piper
- suc de rosii
- rosii
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie bucăţi potrivite şi se fierbe în apă cu sare până poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri.
Dovleceii se spală, se taie jumătăţi, apoi felii.
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Ardeii graşi se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari.
Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se pun ţelina, ardeii şi prazul, se călesc zece minute, apoi se pun peste carnea de vită.
Se adaugă morcovii, cartofii şi se condimentează. Se fierbe totul 20 de minute, se adaugă borşul şi cozi de leuştean, se fierb încă zece minute şi se opreşte focul.
Se presară leuştean proaspăt tocat, se amestecă, se acoperă cu un capac, se lasă să se odihnească zece minute, apoi se serveşte cu smântână.
Cand ciorba este gata se mai poate adauga suc de rosii sau rosii date pe razatoare.
Ciorba de vita cu legume si verdeata
Pofta buna!