Ciorba de vita cu orez
PrinteazaCiorba de vita cu orez din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, morcovi, cartofi, orez, supa, cimbru, mazare, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 350 g carne de vită fără os, tăiată în cuburi de 2 cm
- 1 ceapă tocată
- 2 morcovi tăiaţi în cuburi de 1 cm
- 500 g cartofi tăiaţi în cuburi de 1 cm
- 100 g orez
- 1/2 litri supă clară de vită sau pui
- 3 linguriţe cimbru tocat
- 100 g mazăre congelată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşti uleiul într-o cratiţă mare şi prăjeşti carnea la foc mare, circa 5 minute sau până se rumeneşte, amestecând des. Cu o spumieră, scoţi carnea pe o farfurie, iar în uleiul rămas în cratiţă pui ceapa, morcovii şi cartofii.
Amesteci bine şi prăjeşti 2-3 minute sau până când încep să se înmoaie legumele. Pui carnea înapoi în cratiţă şi adaugi orezul, supa clară, cimbrul, precum şi sare şi piper, după gust.
Incălzeşti până fierbe încet, apoi dai focul mic şi acoperi cratiţa. Fierbi 40 de minute, adaugi mazărea în ciorbă şi mai fierbi la foc mic încă 10 minute.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi serveşti.
Ciorba de vita cu orez
Pofta buna!