Ciorba de vita cu orez

Printeaza

Ciorba de vita cu orez din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, morcovi, cartofi, orez, supa, cimbru, mazare, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 350 g carne de vită fără os, tăiată în cuburi de 2 cm
  • 1 ceapă tocată
  • 2 morcovi tăiaţi în cuburi de 1 cm
  • 500 g cartofi tăiaţi în cuburi de 1 cm
  • 100 g orez
  • 1/2 litri supă clară de vită sau pui
  • 3 linguriţe cimbru tocat
  • 100 g mazăre congelată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălzeşti uleiul într-o cratiţă mare şi prăjeşti carnea la foc mare, circa 5 minute sau până se rumeneşte, amestecând des. Cu o spumieră, scoţi carnea pe o farfurie, iar în uleiul rămas în cratiţă pui ceapa, morcovii şi cartofii.

Amesteci bine şi prăjeşti 2-3 minute sau până când încep să se înmoaie legumele. Pui carnea înapoi în cratiţă şi adaugi orezul, supa clară, cimbrul, precum şi sare şi piper, după gust.

Incălzeşti până fierbe încet, apoi dai focul mic şi acoperi cratiţa. Fierbi 40 de minute, adaugi mazărea în ciorbă şi mai fierbi la foc mic încă 10 minute.

Potriveşti gustul de sare şi piper şi serveşti.

Ciorba de vita cu orez

Ciorba_de_vita_cu_orez

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.