Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci din: rasol vita, morcov, ceapa, ardei gras, cartofi, rosii, oua, ciuperci, faina, gris, marar, bors, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

  • 1 rasol vita – 500 g
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • 300 g ciuperci albe de cultura
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 1 legatura marar
  • bors
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert carnea bine spălată în 4 l apă cu puţină sare şi piper. Fierbeţi carnea la foc potrivit şi eliminaţi spuma formată ori de câte ori este nevoie. Adăugaţi zar­zavaturile curăţate, spălate şi tăiate mă­runt.

Pentru perişoare, curăţaţi ciupercile, opăriţi-le 5 minute în apă care clocoteşte, scurgeţi-le de apă, lăsaţi-le la răcit şi apoi daţi-le prin maşina de tocat.

Adăugaţi făina, grisul fiert şi răcit şi ouăle bătute, puneţi puţină sare şi piper, mărarul tocat foarte fin şi amestecaţi bine ingredien­tele. Trebuie să obţineţi un amestec mai tare din care să puteţi forma perişoarele.

In funcţie de mărimea ouălor, este posibil să mai adăugaţi puţină făină sau griş fiert şi răcit pentru a obţine un amestec po­trivit. Scoateţi carnea din oală când este fiartă, tăiaţi-o în cubuleţe şi apoi puneţi-o înapoi.

Lăsaţi oala să fiarbă la foc mic şi puneţi perişoarele la fiert în ciorbă. Adăugaţi  borş după gust, şi întoarceţi cu o lingură perişoarele pentru a fierbe uniform. Sunt gata în aproximativ 10 minute. Luaţi oala de pe foc, acoperiţi-o şi lăsaţi ciorba în repaus 10 minute înainte de servire.

Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.