Ciorba de vita cu perisoare
PrinteazaCiorba de vita cu perisoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita.
- 700 g piept de vita cu os
- 300 g carne tocata de vita
- 50 g orez
- 1 ou
- 2 morcovi
- 1 telina mica cu frunze
- 1 raacina patrunjel
- 2 cepe
- 2 ardei capia rosii
- 1 legatura leustean
- 1 cutie rosii in bulion (400 g)
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de vită în bucăţi, puneţi-l la fiert în 5 litri de apă cu 1 lingură sare. Luaţi spuma şi fiebeţi carnea 45 de minute. Adăugaţi legumele curăţate, spălate şi tocate mărunt.
Pentru perisoare, amestecaţi într-un castron carnea tocată cu orezul, pătrunjelul tocat, oul, sare şi piper după gust.
Formaţi perişoarele şi puneţi-le în oala cu ciorbă. Adăugaţi frunzele de ţelină tocate, roşiile mărunţite şi potriviţi de sare.
Lăsaţi ciorba să mai fiarbă la foc mic încă 40-45 de minute. La final, puneţi şi leuşteanul tocat.
Ciorba de vita cu perisoare
Pofta buna!