Ciorba de vitel cu fasole

Printeaza

Ciorba de vitel cu fasole din: carne cu os, apa, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole pastai, cartofi, rosii, marar, patrunjel, leustean, ardei, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg carne cu os
  • 4 I apă
  • 1 I borş
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1 mână de fasole păstăi
  • 3 cartofi
  • 2 roşii proaspete sau o ceaşcă de roşii din conservă
  • mărar
  • pătrunjel
  • leuştean
  • 1 ardei roşu
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui carnea la fiert, împreună cu osul, în apă rece. Carnea trebuie să fie tăiată în 2-3 bucăţi mai mari.

Iei spuma ori de câte ori e nevoie. După ce iei toată spuma şi nu mai iese alta, strecori zeama, speli carnea şi oala şi pui zeama strecu­rată în oala curată.

Carnea, după ce a fiert puţin şi a fost spălată, o tai cuburi şi o pui şi pe ea în zea­ma strecurată, împreună cu osul care a fost şi el spălat de spumă.

Fierbi carnea cam pe jumătate, apoi adaugi următoarele legume, tăiate mărunt: morcovul, ceapa, rădăcina de pătrunjel, ţelina, arde­iul şi roşiile.

Fasolea păstăi, dacă este proaspătă, o pui odată cu cele de mai sus, dacă este conservată, o pui un pic mai târziu, împreună cu cartofii, tăiaţi cubuleţe. Separat, fierbi borşul şi îl torni în oală, după gust.

Când carnea şi legumele sunt fierte, opreşti focul şi pui leuştean verde, tăiat mărunt.

Potriveşti gustul de sare, înainte de a stinge focul.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.