Ciorba de vitel cu legume
PrinteazaCiorba de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina, ardei gras, pulpa rosie, pastai de fasole verde, ardei iute, leustean, patrunjel, bors, sare si piper.
- 800 g carne de vitel (piept)
- 1 ceapa mare
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 felie de telina
- 1 ardei gras
- 500 ml pulpa de rosie
- 5-6 pastai de fasole verde
- 1 ardei iute (optional)
- leustean verde
- patrunjel verde
- 500 ml bors de casa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe, o speli şi o aşezi pentru fiert în apă rece cu un praf de sare. înlături spuma formată până când zeama rămâne limpede.
Intre timp, cureţi legumele, le speli, le tai după preferinţă şi le adaugi în supă când carnea este aproape fiartă. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute până când legumele şi carnea sunt bine pătrunse.
Adaugi pulpa de roşu tocată, ardeiul iute (opţional), potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 10 minute.
Fierbi separat borşul, îl spumuieşti şi acreşti ciorba, după gust. Opreşti focul după câteva clocote.
Adaugi leuştean şi pătrunjel tocate, acoperi cu capac şi laşi ciorba să se aromati-zeze 5 minute înainte de a fi servită.
Ciorba de vitel cu legume
Pofta buna!