Ciorba de vitel cu bors din: piept de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina, ardei, suc de rosii, fasole, ardei, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de viţel 1 ceapă 1 cartof 1 morcov 1 felie ţelină 1 ardei gras 400 ml suc de roşii 5 păstăi fasole verde 1 ardei iute leuştean pătrunjel 500 ml […]
Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura
PrinteazaO reteta de ciorba cu carne de vitel, tarhon, chisatura, foi de dafin, morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, faina, lapte, galbenusuri si sare.
Ingrediente :
- 1 kg carne viţel
- 5 foi dafin
- 3-4 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 lingură chisătură (100 g slănină şi puţină ceapă tocate)
- 1 lingură tarhon din oţet
- 1 lingură făină
- 350 ml lapte
- 5 gălbenuşuri
- 5 l apă
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi, o dai într-un clocot, o speli şi o pui din nou la fiert în 5 l apă.
Cureţi ceapa, morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi le adaugi întregi în oală împreună cu foile de dafin şi chisătură.
După ce au fiert legumele, le scoti, adaugi în ciorbă 250 ml lapte, potriveşti de sare şi mai laşi pe foc până fierbe carnea bine.
Amesteci gălbenuşurile cu făina, tarcănul din oţet şi laptele rămas.
Tragi oala de pe foc, o laşi 5 minute să se stâmpere, apoi iei din zeamă un polonic şi torni peste deregeala de gălbenuşuri.
O adaugi apoi în oala cu ciorbă şi amesteci cu polonicul ca să nu se închege.
Mai adaugi oţet în farfurie dacă o vrei mai acră.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Ciorba de vitel cu fasole
Ciorba de vitel cu fasole din: carne cu os, apa, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole pastai, cartofi, rosii, marar, patrunjel, leustean, ardei, sare. Ingrediente: 1 kg carne cu os 4 I apă 1 I borş 2 cepe 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână de fasole păstăi 3 cartofi 2 roşii proaspete […]
Pofta buna!