Ciorba de vitel
PrinteazaO reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata.
- 1 kg carne
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- ţelină
- 2 roşii
- sare
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură vegeta
- borş
- smântână
- verdeata
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert în apă cu sare. După 2-3 clocote, se aruncă apa, se spală carnea şi se pune iar la foc în apă curată. Se fierbe la foc mic, circa 1 1/2 oră.
Se adaugă rădăcinoasele tăiate mărunt – morcov, pătrunjel, păstâmac, ţelină, ceapă. Se adaugă vegeta, dafin şi se lasă la foc mic încă 30 min. Se adaugă şi cartoful tăiat cubuleţe, ardeiul gras, dovlecelul, apoi roşiile.
Se mai lasă să fiarbă 30 minute şi spre final se acreşte cu borş. La sfârşit, se adaugă tarhon (leuştean) tocat mărunt. Se serveşte cu smântână.
Ciorba de vitel
Pofta buna!