Ciorba de zarzavat cu bulion
PrinteazaCiorba de zarzavat cu bulion din: varza, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, cartofi, sare, leustean, bors, bulion.
- 1 varză crudă mică
- 1 ţelină
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- 3 cartofi
- 3 linguri cu ulei
- sare
- leuştean uscat
- 1 l borş
- bulion
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o şi tocaţi-o fideluţă, acoperiţi-o cu sare, amestecaţi şi apăsaţi cu mâna până când lasă puţin suc.
Spălaţi cu apă rece, scurgeţi în sită.
Curăţaţi ţelina, morcovii şi ceapa, tăiaţi-le julien, căliţi legumele împreună cu varza în ulei, pe foc moale.
Când s-au înmuiat, stingeţi cu 2 l de apă caldă, adăugaţi cartofii tăiaţi cubuleţe şi bine spălaţi, puţină sare şi usturoiul tocat mărunt.
Fierbeţi acoperit 30 minute, apoi acriţi cu borş fiert separat şi condimentaţi cu leuştean uscat, pe care-l tocaţi sau îl fierbeţi crenguţe mici.
Pofta buna!