Ciorba de zarzavat

Printeaza

Ciorba de zarzavat – un fel de mâncare tradițional în multe culturi, apreciat pentru aroma sa bogată și beneficiile nutritive.

Aceasta este preparată de obicei cu o varietate de legume proaspete, care pot varia în funcție de sezon sau preferințele personale, oferind astfel un prânz sau o cină reconfortantă și sățioasă.

Legumele sunt fierte într-un bulion aromat, adesea îmbogățit cu ierburi aromatice și, uneori, cu un strop de smântână sau borș pentru un plus de savoare.

Ciorba de zarzavat este nu doar delicioasă, ci și o sursă excelentă de fibre și vitamine, fiind ideală pentru cei care doresc să mențină o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină
  • 1 pătrunjel
  • 3 cepe
  • 4 cartofi
  • o mână de fasole verde
  • 4-5 roşii
  • 2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 1/4 varză
  • 2 linguri unt sau margarina
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciorba de zarzavat: Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi ţelina în fire subţiri, dovlecelul, vânătă, cartofii în bucăţi, roşiile şi ardeii în felii.

Se recomandă ca roşiile să se opărească şi să se cureţe de pieliţa. Zarzavatul astfel tăiat se sărează şi se înăbuşă în unt, în afară de cartofi, roşii şi ardei.

Când zaravatul s-a înmuiat, se adaugă cartofii şi apă rece şi când este aproape fiert se adaugă o parte din ardei şi roşii, iar restul, dat prin maşină, se adaugă după ultimul clocot.

Se serveşte cu pătrunjel verde sau, după gust, se poate drege cu un gălbenuş de ou şi smântână; înainte de a se servi la masă, se adaugă zeamă de lămâie.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.