Ciorba de miel cu gulie din: carne de miel cu os, ceapă, pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie, borş, oua. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) 1 ceapă mare 1 rădăcină pătrunjel câteva frunze de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 […]
Ciorba cu zeama de varza si carne de porc
PrinteazaCiorba cu zeama de varza si carne de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza si patrunjel.
- 800 g carne de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 4-5 cartofi
- 1 litru zeama de varza limpede
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţele, spă-laţi-o şi puneţi-o la fiert în 4 litri de apă cu 1 lingură sare.
Luaţi spuma când începe să fiarbă în clocot, apoi puneţi legumele, mai puţin cartofii, curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe.
Când carnea este fiartă, puneţi cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi mai mari.
La final, puneţi zeama de varză, fiartă separate, şi pătrunjelul tocat.
Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să mai fiarbă 1-2 minute.
Ciorba cu zeama de varza si carne de porc
Pofta buna!
Ciorba de gasca cu smantana din: aripi de gasca, spate de gasca, maruntaie de gasca, gulie, telina, morcovi, albitura, ceapa, foi de dafin, oua, smantana, sare, patrunjel verde, piper. Ingrediente: aripile, spatele si maruntaiele de la 1 gasca cate 1/2 gulie si telina mica 2 morcovi 1 albiutra 1 ceapa 2 foi de dafin 2 oua […]
Ciorba arabeasca din: pastrama de oaie, ceapa, ulei, rosii, ardei, menta, sare, piper. Ingrediente: 500 g pastramă rece de oaie la grătar 2 cepe 2 linguri cu ulei 1 kg roşii 1 ardei gras 2 linguri cu mentă proaspătă sare piper Mod de preparare: Taie ceapa mai mare, ardeiul în fâşii subţiri, curăţă roşiile […]
Pofta buna!