Ciorbe ardelenesti gustoase

Printeaza

Ciorbe ardelenesti gustoase: sunt renumite pentru gustul lor bogat și ingredientele sățioase. De la ciorba de fasole cu afumătură până la ciorba de burtă ardelenească, aceste preparate sunt esențiale în bucătăria tradițională românească, oferind confort prin fiecare lingură.

Iată câteva rețete de ciorbe ardelenesti gustoase:

1. Ciorba de Fasole cu Afumătură

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 300 g costiță afumată sau cârnați afumați
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 linguri de bulion de roșii
  • 2 frunze de dafin
  • Sare și piper după gust
  • Oțet sau zeamă de varză pentru acrit

Preparare:

Pune fasolea la înmuiat peste noapte.

A doua zi, fierbe fasolea în apă nouă. Schimbă apa după primul clocot și adaugă carnea afumată.

Adaugă legumele curățate și tăiate cuburi mici.

După ce fasolea și carnea sunt aproape fierte, adaugă bulionul și frunzele de dafin.

Acrește cu oțet sau zeamă de varză, după gust.

Servește ciorba caldă, garnisită cu pătrunjel verde tocat.

2. Ciorba de Burtă Ardelenească

Ingrediente:

  • 1 kg burtă de vită prefiartă și tăiată fâșii
  • 500 ml smântână pentru gătit
  • 3-4 gălbenușuri de ou
  • 2-3 căței de usturoi, zdrobiți
  • Oțet de vin alb
  • Sare și piper după gust

Preparare:

Curăță bine burta și fierbe-o în apă cu puțin oțet.

Scoate burta, taie-o fâșii și pune-o la fiert într-un supă clară.

Amestecă smântâna cu gălbenușurile și usturoiul zdrobit.

Temperază amestecul de smântână cu puțină supă fierbinte, apoi toarnă încet în ciorbă.

Ajustează de aciditate cu oțet, sare și piper.

Servește ciorba caldă cu ardei iute și pâine proaspătă.

3. Ciorba de Legume Ardelenească

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjel rădăcină
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 300 g cartofi
  • 2-3 roșii mari sau bulion
  • Sare și piper
  • Pătrunjel verde tocat

Preparare:

Curăță și taie toate legumele în cuburi sau felii.

Călește ceapa în puțin ulei, apoi adaugă restul legumelor.

Adaugă apă suficientă pentru a acoperi legumele și lasă să fiarbă până sunt bine fierte.

Adaugă roșiile sau bulionul și lasă să dea câteva clocote.

Potrivește de sare și piper și adaugă pătrunjelul tocat înainte de servire.

Ciorbe ardelenesti gustoase: Aceste ciorbe sunt doar câteva dintre deliciile culinare specifice Ardealului, fiecare având gustul său unic și reconfortant, perfect pentru zilele reci sau când ai nevoie de un prânz sățios.

Ciorba ardeleneasca de miel

Ciorba ardeleneasca de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, radacina de telina, orez, smantana, tarhon, otet, marar, patrunjel, ceapa verde, untura, faina si sare. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel 500 g ceapă 200 g morcovi 100 g rădăcină de țelină 100 g orez 250 ml smântână 4 gălbenușuri 1 legătură tarhon 75 ml […]

Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita

Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean. Poate te intereseaza si: ciorba ardeleneasca de porc Cum se prepara Ciorba ardeleneasca din ciolan afumat (VIDEO) Ciorbă ardelenească din piept de porc   Ingrediente: 600g carne de vita 1 […]

 

Ciorba ardeleneasca de loboda cu albitura si smantana

O reteta de ciorba ardeleneasca de loboda cu ceapa, telina, albitura, morcov, orez, tarhon, ou, faina, sare, si otet dupa gust. Ingrediente: ceapă 100 g ţelină şi albitură 100 g morcov 60 g orez 50 g lobodă 400 g tarhon 25 g smân­tână 100 g un ou o lingură de faină sare knorr oţet după […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Leontin Georgeta

    Sunt foarte bune ciorbele ardelenesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.