Ciorbe si borsuri: Bors de miel cu smantana
PrinteazaO reteta gustoasa de bors de miel cu smantana, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa verde, rosii, leustean, sare, galbenusuri.
- 1 kg carne de miel
- 3 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 1 telină
- 2 legături ceapă verde
- 200 fi roşii din conservă
- 500 ml borş
- 1 legătură leuştean
- sare
- 3 gălbenuşuri
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Se opăreşte carnea tăiată bucăţi, se clăteşte în apă rece, după care se pune la fiert în 4 litri de apă. Se adună spuma care se mai formează, se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate cubuleţe sau date pe răzătoarea mare.
După 10 minute, se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi sarea. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 de minute.
Când carnea şi legumele sunt aproape fierte, se adaugă roşiile din conservă tăiate cubuleţe, apă, dacă mai este nevoie, şi se mai lasă 10-15 minute să fiarbă. Se adaugă borşul fiert separat şi spumuit şi se amestecă smântână cu gălbenuşurile.
Se ia cu polonicul din zeamă si se toarna peste smantana pana aceasta ajunge la temperatura ciorbei. Se pune înapoi în oală, se opreşte focul şi se presară leuşteanul tocat mărunt.
Pofta buna!