Ciorbe si supe: Bors calugaresc

Printeaza

O reteta delicioasa de bors calugaresc din: sfecla rosie sau alba, frunze de sfecla, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, leustean, bors, ulei si sare.

Ingrediente:Bors calugaresc

  • 3- 4 sfecle roşii sau albe
  • 4- 6 frunze sfeclă
  • 10 fire de lobodă
  • 4-6 fire ceapă verde
  • 4-6 fire usturoi
  • 1 ceaşcă mijlocie de orez
  • 1 l borş
  • 4-6 fire leuştean verde sau uscat
  • 1 lingură ulei (facultativ)
  • 2 l apă caldă
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală sfeclele, curăţă-le de coajă, taie-le felii groase. Spală-le din nou, pune-le la fiert cu 2 de apă încălzită.

Fierbe cu vasul acoperit, la foc potrivit, o jumătate de oră.Spală ceapa, usturoiul, loboda şi frunzele de sfeclă, taie-le bucăţi mici şi pune-le la fiert peste sfeclă pentru 20 de minute.

Alege şi spală orezul şi fierbe-l separat. Separat, fierbe borşul şi ia spuma. Adaugă orezul şi borşul peste sfeclă, sărează, după gust, şi mai lasă să clocotească un minut.

Presară leuşteanul tocat fin şi, dacă nu e post, stropeşte cu ulei.

Bors calugaresc

Bors calugaresc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Este foarte bun borsul calugaresc. Pur si simplu un deliciu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.