Ciorbe si supe: Bors calugaresc
PrinteazaO reteta delicioasa de bors calugaresc din: sfecla rosie sau alba, frunze de sfecla, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, leustean, bors, ulei si sare.
- 3- 4 sfecle roşii sau albe
- 4- 6 frunze sfeclă
- 10 fire de lobodă
- 4-6 fire ceapă verde
- 4-6 fire usturoi
- 1 ceaşcă mijlocie de orez
- 1 l borş
- 4-6 fire leuştean verde sau uscat
- 1 lingură ulei (facultativ)
- 2 l apă caldă
- sare
Mod de preparare:
Spală sfeclele, curăţă-le de coajă, taie-le felii groase. Spală-le din nou, pune-le la fiert cu 2 de apă încălzită.
Fierbe cu vasul acoperit, la foc potrivit, o jumătate de oră.Spală ceapa, usturoiul, loboda şi frunzele de sfeclă, taie-le bucăţi mici şi pune-le la fiert peste sfeclă pentru 20 de minute.
Alege şi spală orezul şi fierbe-l separat. Separat, fierbe borşul şi ia spuma. Adaugă orezul şi borşul peste sfeclă, sărează, după gust, şi mai lasă să clocotească un minut.
Presară leuşteanul tocat fin şi, dacă nu e post, stropeşte cu ulei.
Bors calugaresc
Pofta buna!
Este foarte bun borsul calugaresc. Pur si simplu un deliciu