Ciorbe si supe: Ciorba radauteana

Printeaza

O reteta gustoasa de ciorba radauteana din: smantana, carne de pui, morcov, telina, ardei capia, ceapa, radacina de patrunjel, oua, faina, usturoi, otet, boia.

Ingrediente:Ciorba radauteana

  • 300g smântână
  • 1 pui întreg
  • 3 morcovi
  • 1/2 ţelină
  • 2 ardei capia
  • 2 cepe
  • 2 rădăcini pă­trunjel
  • 5 ouă
  • 2 linguri făină
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri oţet
  • boia

Mod de preparare:

Se spală şi se porţionează carnea. Se curăţă şi se taie bucăţi mari legumele. Se pun toate într-o oală, peste care se toarnă 3-4 litri de apă. Se dă focul mic şi se lasă totul la fiert până ce carnea se desprinde uşor de pe oase.

Se scot carnea şi legumele cu o spumieră, iar carnea se îndepărtează de pe oase.

Supa rămasă se strecoară şi pune în oală curata. Se adaugă carnea, tăiată fâşii şi legumele pasate. Ardeii şi ei se taie fâşii şi se adaugă în supă. Intru-n castron, se pun smantana, faina, galbenusurile si se amesteca.

Se adauga o cana de supa peste amestec si se omogenizeaza, apoi se toarna totul in oala mare. Usturoiul se piseaza si se pune in oala. Se adaugă oţetul şi se condimentează.

Se lasa 10 minute la foc mic.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.