Ciorbita de burta
PrinteazaCiorbita de burta din: burta, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, patrunjel, sare, ou, apa, otet, usturoi.
- 1 kg burtă
- 2 cepe
- un morcov
- un pătrunjel
- un păstârnac
- pătrunjel verde
- sare
- un ou
- 2,5 l apă
- oţet de vin
- un căţel usturoi
Mod de preparare:
Se curăţă burta cu sare, se spală foarte bine în multe ape, şi se pune la fiert cu cinci litri apă‘caldă şi sare. Se fierbe acoperit, la foc mic, timp de cinci-şase ore. Când s-a fiert se strecoară şi în supă se pun să fiarbă legumele, curăţate, spălate şi tăiate.
Burta, fiartă, se taie şuviţe lungi ca tăiţeii, care se pun în oala cu legume, şi se mai lasă să fiarbă împreună. Se adaugă apoi oţetul de vin şi se drege cu ou bătut. La sfârşit se adaugă pătrunjel verde şi usturoi, tăiate mărunt.
Pofta buna!