Ciorbita de burta

Printeaza

Ciorbita de burta din: burta, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, patrunjel, sare, ou, apa, otet, usturoi.

Ingrediente:Ciorbita de burta

  • 1 kg burtă
  • 2 cepe
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • un păstârnac
  • pătrunjel verde
  • sare
  • un ou
  • 2,5 l apă
  • oţet de vin
  • un căţel usturoi

 

Mod de preparare:

Se curăţă burta cu sare, se spală foarte bine în multe ape, şi se pune la fiert cu cinci litri apă‘caldă şi sare. Se fierbe acoperit, la foc mic, timp de cinci-şase ore. Când s-a fiert se strecoară şi în supă se pun să fiarbă legumele, curăţate, spălate şi tăiate.

Burta, fiartă, se taie şuviţe lungi ca tăiţeii, care se pun în oala cu legume, şi se mai lasă să fiarbă împreună. Se adaugă apoi oţetul de vin şi se drege cu ou bătut. La sfârşit se adaugă pătrunjel verde şi usturoi, tăiate mărunt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.