Ciorbita cu carnaciori
PrinteazaCiorbita cu carnaciori din: cartofi, morcovi, gulie, telina verde, ceapa, ulei, supa de legume, bors, carnaciori, sare si piper.
Ingrediente:
- 300 g cartofi rosii
- 150 g morcovi
- 150 g gulie
- 100 g telina verde
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- 600 ml supa de legume
- 200 ml bors
- 8 carnaciori
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spala si se taie cuburi. Se taie cuburi si morcovii si gulia. Se taie felii telina verde. Ceapa se toaca.
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa; se adaugă cartofii şi restul de legume. Se călesc cca 2 min.
Se adaugă supa şi se lasă să fiarbă la foc mediu 10 min. Apoi se adaugă borşul şi se mai lasă 5 min.
Cârnăciorii se taie bucăţi de cca 2 cm. Se prăjesc în ulei, apoi se aşază în ciorbiţă; se sărează şi se piperează.
Ciorbita cu carnaciori
Pofta buna!