Bors de loboda cu ciuperci din: loboda, ciuperci, bors, ulei, ou, ceapa, morcov, ceapa, usturoi verde, sare, piper, leustean. Ingrediente: 6 legaturi loboda 200 g ciuperci proaspete sau 100 g ciuperci uscate 1 l bors 2 linguri ulei 1 ou 1 ceapa uscata sau 3 fire ceapa verde 1 morcov cate 1 legatura ceapa si […]
Ciorbiţă cu ciuperci uscate
PrinteazaCiorbiţă cu ciuperci uscate din: ciuperci uscate, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, rosii, ardei grasi, fasole pastai, varza, sfecla rosie, leustean, smantana, ulei, bors, sare, piper.
- 250 g ciuperci uscate
- 1 ceapa
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 3 rosii
- 2 ardei grasi
- 100 g fasole pastai
- 1 varza mica
- 1 sfecla rosie mica
- 1 legatura leustean
- 200 ml smantana
- 100 ml ulei
- 1 litru bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi ciupercile la înmuiat în 3 I apă pentru 3-4 ore.
Tocaţi legumele şi căliţi-le în ulei, într-o oală, 10-15 minute împreună cu ciupercile stoarse de apă.
Adăugaţi 2 l apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când legumele sunt bine fierte.
La final, puneţi borşul fiert separat, smântână, leuşteanul tocat şi potriviti de sare şi piper.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de loboda cu ciuperci
Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel
Ciorba de ciuperci cu cimbru si patrunjel din: hribi, ulei de masline, hasme, rozmarin, cartofi, usturoi, sare, rosii uscate, arpagic,cimbru, busuioc. Ingrediente: 100 g hribi uscati 3 linguri ulei de masline 3 hasme tocate marunt o lingurita de rozmarin tocat 400 g cartofi taiati cubulete 3 catei de usturoi 4 cani de apa o lingurita […]
Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa
Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau. Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar tăieţei de casă 4-5 ciuperci uscate sau […]
Pofta buna!