Ciorbita de fasole in paine

Printeaza

Ciorbita de fasole in paine din: paine, fasole, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ardei, telina, bors, sare.

Ingrediente:

  • 4 pâini rotunde medii, bine coapte
  • 250 g fasole albă
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1/2 ţelină
  • 3-4 linguri pastă de tomate
  • 1 ardei gras
  • 250 ml borş
  • pătrunjel tocat
  • 1-2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli fasolea şi o pui la înmuiat peste noapte. A doua zi, schimbi apa, o pui pe foc şi o laşi să clocotească, apoi mai schimbi apa de încă trei ori. Torni ultima apă, presari sare şi o laşi să fiarbă o oră.

Separat, încingi uleiul şi adaugi ceapa, morcovul, păstâmacul şi ţelina date prin râzătoare şi ardeiul tocat. Ţii câteva minute să se înmoaie şi pui pasta de tomate şi mai laşi pe foc 15-20 de minute, apoi o răstorni în oală.

Torni borşul, laşi 10 minute şi opreşti focul. Tai un capac la pâini şi scoţi o parte din miez. Torni ciorba de fasole în pâine şi o serveşti presărată cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.