Ciorbita de fasole
PrinteazaCiorbita de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, boia dulce, boia iute, bors, patrunjel si leustean.
- 400 g fasole uscata
- o ceapa rosie
- 2-3 fire ceapa
- 3 ardei
- 2 morcovi
- sare
- piper
- boia dulce
- boia iute
- 100 ml bors
- o legatura patrunjel
- 3-4 frunze leustean
Mod de preparare:
Se pune fasolea să se înmoaie de seara până dimineaţa. A doua zi se spală şi se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a se elimina toate toxinele.După ce a fiert în trei ape, se scoate şi se pune să fiarbă împreună cu celelalte zarzavaturi tăiate mărunt ca pentru ciorbă.
Se condimentează cu sare, piper, se adaugă uleiul de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până scade şi capătă consistenţa unei ciorbe-cremă. Separat, se pune borşul, se dă în câteva clocote şi se adaugă în ciorba de fasole.
Se ornează cu leuştean sau pătrunjel verde şi se serveşte cu acritură.
Ciorbita de fasole
Pofta buna!
de efect ciorbita de fasole
O ciorba de fasole va rog frumos