Ciorbita de legume cu rasol de vita
PrinteazaCiorbita de legume cu rasol de vita din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, suc de rosii, patrunjel, ardei, rasol de vita, sare, piper.
Ingrediente:
- 3-4 morcovi
- o radacina de patrunjel
- o telina
- un pastarnac
- o ceapa mare
- 500 g suc de rosii
- o legatura de patrunjel
- 2 ardei
- un rasol de vita
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala carnea de vita in 2-3 ape si se pune la fiert intr-o oala de 3-4 litri. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma, caci altfel isi schimba culoare.
Se pregatesc toate zarzavaturile, se curata, se spala si se pun la fiert intregi ca la supă. Se lasă să fiarbă până când zeama scade la jumătate. Zarzavaturile se scot şi se păstrează doar morcovii. Carnea se desface de pe os şi se taie cubuleţe sau se rupe fâşii pur şi simplu.
Se pune sucul de roşii peste supă, se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi carnea şi se mai dau în 2-3 clocote.
După ce s-a fiert, se dă de o parte şi se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde, tocat mărunt. Adăugaţi lămâie dacă o doriţi mai acră.
Pofta buna!
Buna ciorba de legume cu vita.