Ciorbita de legume
PrinteazaCiorbita de legume din: morcovi, gulie, paste, cimbru, sare, piper, rosii, suc de rosii, fasole, ceapa, ulei, patrunjel.
- 2 morcovi
- 1 gulie
- 100 g paste
- cimbru
- sare
- piper
- 2 roşii
- 150 ml suc de roşii
- 150 g fasole roşie
- 1 ceapă
- ulei
- pătrunjel
Mod de preparare:
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Speli şi cureţi toate legumele şi verdeţurile. Fierbi fasolea în mai multe ape. Incingi ulei într-o oală. Pui ceapa tăiată julien şi sotezi 3-4 minute. Torni 1-2 litri de apă fierbinte, adaugi morcovii tăiaţi rondele şi sucul de roşii.
Fierbi o jumătate de oră, amestecând din când în când.
Scurgi fasolea fiartă şi o pui în zeamă, împreună cu roşiile tăiate cuburi şi fără pieliţe, şi gulia. Mai laşi la fiert 10 minute. Potriveşti de sare si piper.
Separat, fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le scurgi, le dai prin jet de apă rece şi le adaugi în ciorbă. Mai laşi pe foc rinei minute. Serveşti, după gust, cu cimbru şi pătrunjel proaspăt.
Pofta buna!
Foarte buna ciorbita de legume, imi place mult