Ciorbita de legume

Printeaza

Ciorbita de legume din: morcovi, gulie, paste, cimbru, sare, piper, rosii, suc de rosii, fasole, ceapa, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Ciorbita de legume

  • 2 morcovi
  • 1 gulie
  • 100 g paste
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 roşii
  • 150 ml suc de roşii
  • 150 g fasole roşie
  • 1 ceapă
  • ulei
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Speli şi cureţi toate legumele şi verdeţurile. Fierbi fasolea în mai multe ape. Incingi ulei într-o oală. Pui ceapa tăiată julien şi sotezi 3-4 minute. Torni 1-2 litri de apă fierbinte, adaugi morcovii tăiaţi rondele şi sucul de roşii.

Fierbi o jumătate de oră, amestecând din când în când.

Scurgi fasolea fiartă şi o pui în zeamă, împreună cu roşiile tăiate cuburi şi fără pieliţe, şi gulia. Mai laşi la fiert 10 minute. Potriveşti de sare si piper.

Separat, fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le scurgi, le dai prin jet de apă rece şi le adaugi în ciorbă. Mai laşi pe foc rinei minute. Serveşti, după gust, cu cimbru şi pătrunjel proaspăt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorbita de legume, imi place mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.