Ciorbita de praz
PrinteazaCiorbita de praz din: paz, ceapa, telina, orez, ulei, patrunjel, leustean, bulion, bors, sare.
- 1 kg praz
- 100 g ceapă
- 1,5 l apă fiartă împreună cu 2-3 linguri de condiment vegetal
- 50 g ţelină
- 30 g orez
- 50 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 2 linguri bulion
- 1/2 l borş
- sare
Mod de preparare:
Fierbi apa împreună cu condimentul vegetal, pentru a obţine zeama pentru ciorbiţă. In această zeamă, pui ceapa tăiată mărunt, orezul şi ţelina şi fierbi 30 de minute.
Cureţi prazul, îl tai felii şi îl adaugi în ciorbă împreună cu uleiul, lăsând totul la fiert timp de 20 de minute.
Adaugi borşul clocotit separat şi bulionul. Mai clocoteşti puţin, sărezi după gust şi presari frunze de leuştean şi pătrunjel tăiate mărunt.
Ciorbita de praz
Pofta buna!