Ciorbita de vita cu smantana
PrinteazaCiorbita de vita cu smantana din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 500 g piept de vita
- 1 rasol de vita
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 ardei rgas
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi carnea la fiert în 5 l apă şi 1 linguriţă sare. Eliminaţi spuma de câte ori este nevoie şi fierbeţi supa în vas acoperit, circa 60 de minute.
Adăugaţi legumele tăiate în cubuleţe. Când carnea este bine fiartă, scoateţi-o din zeama în care a fiert, tăiaţi-o şi puneţi-o înapoi în oală.
Amestecaţi smântână cu gălbenuşurile şi zeama de lămâie. Luaţi oala de pe foc şi turnaţi amestecul de smântână puţin câte puţin, amestecând încontinuu.
Potriviţi de sare şi piper si serviti cu patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!