Ciorbiţă de zarzavat
PrinteazaCiorbiţă de zarzavat
- 1 rădăcină mică de pătrunjel
- 1 morcov mare
- 1 rădăcină mică de ţelină
- 1 conopidă mică
- 1 ceapă mare
- 2 ardei potriviţi
- 2 cartofi potriviţi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de frunze de ţelină
- 2 linguri ulei
- sare
- 1 pahar de iaurt degresat
Mod de preparare:
Toate zarzavaturile le speli şi le cureţi, apoi le tai în cuburi mici şi le pui într-o oală la dunstuit. Dunstuitul se face cu 2 linguri de ulei şi cu 4 linguri de apă. Acoperi cu un capac şi laşi 10-15 minute, dar mai amesteci între timp.
După ce s-au dunstuit, potriveşti de sare şi vei turna peste ele apă fierbinte. Apoi adaugi şi frunzele de pătrunjel şi ţelină tăiate mărunt, pui capac şi laşi la fiert. Când legumele sunt gata, laşi ciorba la răcit şi o potriveşti cu iaurt degresat, după gust.
Ciorbiţă de zarzavat
Poftă bună!