Ciorbita delicioasa de fasole
PrinteazaCiorbita delicioasa de fasole din: fasole, ceapa verde, morcovi, ardei, suc de rosii, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.
- 400 g fasole boabe
- 2 legături ceapă verde
- 2 morcovi
- 2 ardei
- un l suc de roşii
- 1-2 legături pătrunjel proaspăt
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se alege fasolea şi se lasă câteva ore să se înmoaie în apă călduţă. Apoi se opăreşte în 2-3 ape, astfel încât să elimine toxinele.
In timpul acesta, se curăţă şi se spală legumele. Se taie mărunt ca pentru ciorbă şi se pun să fiarbă împreună cu fasolea fiartă.
După ce au fiert, se adaugă sucul de roşii clocotit si strecurat în prealabil şi se mai lasă la foc redus 30 de minute. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, şi se serveşte ornată cu pătrunjel.
Pofta buna!