Ciorbita delicioasa de fasole

Printeaza

Ciorbita delicioasa de fasole din: fasole, ceapa verde, morcovi, ardei, suc de rosii, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Ciorbita delicioasa de fasole

  • 400 g fasole boabe
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • un l suc de roşii
  • 1-2 legături pătrunjel proaspăt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Se alege fasolea şi se lasă câteva ore să se înmoaie în apă călduţă. Apoi se opăreşte în 2-3 ape, astfel încât să elimine toxinele.

In timpul acesta, se curăţă şi se spală legumele. Se taie mărunt ca pentru ciorbă şi se pun să fiarbă împreună cu fasolea fiartă.

După ce au fiert, se adau­gă sucul de roşii clocotit si strecurat în prealabil şi se mai lasă la foc redus 30 de minu­te. Se potriveşte cu sare şi pi­per, după gust, şi se serveşte ornată cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.