Ciorbita gustoasa de miel

Printeaza

Ciorbita gustoasa de miel din: carne de miel, bors, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, dovlecel, ardei gras, cartof, bulion, loboda, spanac, stevie, leustean, ulei, smantana, otet, sare, piper si zahar.

Ingrediente:Ciorbita de miel

  • 1 kg carne de miel pentru ciorba
  • 1 litru bors (concentrat bors)
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac sau patrunjel
  • 20 g telina
  • 20 g dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • 100 ml bulion
  • 70-80 g frunze de loboda verde, rosie, spanac, stevie
  • 1 legatura leustean
  • 2-3 linguri ulei
  • smantana pentru dres
  • optional putin otet
  • sare, piper (1 cub concentrat legume sau vita)
  • 1-2 lingurite zahar

 

Mod de preparare:

Se tine carnea in apa rece cam 1 ora, schimband din cand in cand apa ca sa iasa bine sangelele. Puneti-o apoi la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati-o la fiert la foc mic. Dupa 40-45 minute adaugati toate legumele, curatate, spalate si taiate marunt, sare, piper, concentratul de legume sau vita.

Separat fierbeti borsul. Dupa ce au fiert si legumele (cam 30 minute) adaugati bulionul, borsul sau concentratul de bors si verdeturile tocate marunt. Dupa inca 10-15 minute este gata. Dregeti gustul si, daca este nevoie, puteti adauga si 1-2 lingurite de zahar.

In supiera puneti 3 linguri de smantana, leusteanul tocat si amestecati cu putina ciorba pana se omogenizeaza bine, apoi adaugati restul de ciorba, carne, decorati cu o frunzulita de leustean. Cine vrea o mai poate acri in farfurie cu putin otet si o poate servi cu ardei iute.

 

Pofta buna.

1 comentariu

  1. Mi-am notat ciorbita asta, sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.