Ciorbita de legume cu crutoane
PrinteazaCiorbita de legume cu crutoane din: ulei de masline, ceapa, bacon, cartofi, morcovi, telina verde, supa de legume, rosii decojite, supa de legume, frunze de salvie, frunze de varza, boabe de fasole, bors, patrunjel, paine, ulei de masline, pesto de busuioc.
- 2 linguri ulei de maslie
- 1 ceapa
- 100 g bacon taiat cubulete
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 fire de telina verde tocate
- 2 catei de usturoi pisati
- 400 g rosii decojite din conserva
- 1,5 l supa de legume
- 2 lingurite frunze de salvie tocate
- 2 frunze de varza tocata
- 400 g boabe de fasole alba din conserva
- 700 ml bors
- 1 mana patrunjel tocat
crutoane:
- 4 felii de paine alba
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura pesto de busuioc
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii. Se taie felii 2 cartofi, iar celălalt se taie cuburi.
Intr-o cratiţă se încinge uleiul şi se prăjesc ceapa tocată şi baconul. Se adaugă morcovii, ţelina verde, cartofii şi usturoiul.
Se amestecă şi se prăjesc împreună câteva minute. Se adaugă roşiile şi salvia şi se stinge cu supă.
Se dă în clocot şi se lasă să fiarbă, amestecând din când în când.
Se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă’ cca 1/2 oră. După primele 30 min. se adaugă şi varza.
După alte 10 min. se adaugă fasolea şi după alte 10 min. borşul. Se mai dă un clocot şi se potriveşte de sare.
Se presară pătrunjel proaspăt.
Crutoane: se taie pâinea cubuleţe. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei şi pesto.
Se încinge cuptorul la 180 °C şi se coc crutoanele cca 10 min., până ce devin crocante. Se servesc cu ciorbă.
Ciorbita de legume cu crutoane
Pofta buna!
Buna ciorbita asta 🙂 Bravo!