Ciorbiţă cu legume şi fidea

Printeaza

O reteta de ciorbita cu legume si fidea din: morcovi, pastarnac, telina, ardei grasi, conopida, fasole verde, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, fidea, bors, marar, leustean, sarei si piper.

Ingrediente:Ciorbiţă cu legume şi fidea

  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 ardei grasi (galben si rosu)
  • 1 conopida mica
  • 100 g fasole verde
  • 2 dovlecei
  • 5 rosii
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 100 g fidea
  • 1 l bors
  • 1 legatura marar si leustean
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi legume­le. Desfaceţi conopida în bucheţele. Tă­iaţi ardeii, dovleceii şi rădăcinoasele în cubuleţe, ceapa şi verdeaţa mărunt, iar fasolea în bastonaşe de 5 cm.

Intr-o oală, căliţi puţin în ulei ceapa, ardeiul şi dovleceii şi stingeţi cu apă fierbinte. Adăugaţi legumele rămase şi le fierbeţi timp de 15 minute. Intre timp, opăriţi, decojiţi şi daţi roşiile pe răzătoaresa ma­re. Le adăugaţi în ciorbă şi le lăsaiţi să fiarbă 5 min. împreună cu celelalte le­gume.

Săraţi şi condimentaţi ciorba după gust. Puneţi fideaua, acriţi cu bors şi mai lăsaţi să dea în câteva clocote. Stingeţi focul, presăraţi verdeaţa şi acoperiţi oala cu un capac, pentru ca fideaua să se umfle. Puteţi servi ciorbiţa cu smântână.

Ciorbiţă cu legume şi fidea

Ciorbiţă cu legume şi fidea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.