Ciorbiţă cu legume şi fidea
PrinteazaO reteta de ciorbita cu legume si fidea din: morcovi, pastarnac, telina, ardei grasi, conopida, fasole verde, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, fidea, bors, marar, leustean, sarei si piper.
- 2 morcovi
- 1 radacina pastarnac
- 1/2 telina
- 2 ardei grasi (galben si rosu)
- 1 conopida mica
- 100 g fasole verde
- 2 dovlecei
- 5 rosii
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 100 g fidea
- 1 l bors
- 1 legatura marar si leustean
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi legumele. Desfaceţi conopida în bucheţele. Tăiaţi ardeii, dovleceii şi rădăcinoasele în cubuleţe, ceapa şi verdeaţa mărunt, iar fasolea în bastonaşe de 5 cm.
Intr-o oală, căliţi puţin în ulei ceapa, ardeiul şi dovleceii şi stingeţi cu apă fierbinte. Adăugaţi legumele rămase şi le fierbeţi timp de 15 minute. Intre timp, opăriţi, decojiţi şi daţi roşiile pe răzătoaresa mare. Le adăugaţi în ciorbă şi le lăsaiţi să fiarbă 5 min. împreună cu celelalte legume.
Săraţi şi condimentaţi ciorba după gust. Puneţi fideaua, acriţi cu bors şi mai lăsaţi să dea în câteva clocote. Stingeţi focul, presăraţi verdeaţa şi acoperiţi oala cu un capac, pentru ca fideaua să se umfle. Puteţi servi ciorbiţa cu smântână.
Ciorbiţă cu legume şi fidea
Pofta buna!