Ciorbita de pui cu bors si sfecla rosie
PrinteazaCiorbita de pui cu bors si sfecla rosie din: pui, sfecla rosie, telina, praz, morcovi, radacina de patrunjel, varza, ceapa, untura, faina, rosii, foaie de dafin, oregano, bors, sare, piper, condiment vegetal, smantana.
Ingrediente:
- 1 pui
- 500 g sfecla rosie
- 1 telina
- 2 fire praz
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 varza
- 2 cepe potrivite
- 3 linguri untura
- 1 lingurita faina
- 4 rosii fara coaja si seminte, maruntite
- 1 foaie de dafin
- 1 legatura oregano
- 1 cana bors
- sare
- piper
- 1 lingurita condiment vegetal
- 1 pahar smantana
Mod de preparare:
Tai legumele în cubuleţe, iar varza o tai fideluţă. Căleşti legumele în grăsimea încinsă.
Adaugi 3 litri de apă fierbinte, carnea tăiată bucăţele, condiment vegetal şi sare. Fierbi la foc mic.
Smântână, amestecată cu o lingură de făină, roşiile şi o cană cu borş le adaugi în oala de pe foc.
Adaugi apoi sfecla dată pe răzătoarea mare şi fierbi până când carnea devine moale.
Adaugi oregano tocat fin şi serveşti cu smântână.
Ciorbita de pui cu bors si sfecla rosie
Pofta buna!
Foarte buna ciorba de pui, imi place mult, o sa fac si eu zilele astea