Cirese in foietaj

Printeaza

Cirese in foietaj din: aluat, cirese, zahar, amidon, frisca, intaritor, zahar vanilat si faina.

Ingrediente:

  • 500 g aluat de patiserie
  • 600 g cirese
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite de amidon
  • 500 ml frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • faina pentru tava de copt

 

Mod de preparare:

Pe planşa de lucru presărată cu făină, se întinde aluatul şi apoi se pune în tava de copt, acoperită cu hârtie specială.

Se perforează aluatul cu furculiţa din loc în loc, apoi se pune în cuptorul preîncălzit la 200° C, se reduce temperatura la 180° C şi se coace 26-25 de minute.

Se scot sâmburii de la cireşe şi se stoarce sucul (cam 300 ml – dacă e nevoie, se completează cu apă). 250 de ml de suc de cireşe se pun într-o crăticioară şi se lasă să dea în clocot.

Se amestecă restul de suc cu amidonul şi zahărul, apoi se încorporează în sucul fierbinte.

Se mai fierbe 2 minute la foc mic, amestecând, apoi se ia de pe foc şi se adaugă cireşele din care s-a stors sucul.

Se taie aluatul rece în două, se unge o parte cu compoziţia de cireşe şi se lasă la frigider să se răcească.

Se amestecă frişca, întăritorul şi zahărul vanilat, iar compoziţia obţinută se toarnă peste umplutura de cireşe.

Se pune deasupra cea de-a doua parte a aluatului.

Se taie în porţii şi se serveşte rece.

 

Cirese in foietaj

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.