Citronette (sos de lămâie)

Printeaza

Acest sos, ideal pentru marinată, este foarte bun şi pentru preparatele din carne sau peşte la grătar. Poţi alege plante aromatice diverse, după gust, în funcţie de preparat. Mărarul este indicat în mod special pentru peşte, salvia şi rozmarinul fiind foarte bune pentru carne (mai ales albă).

Ingrediente:Citronette (sos de lămâie)

  • 1 lămâie
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • ierburi aromatice, după gust (cimbru, salvie, foi de dafin, măghiran);
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Stoarce lămâia şi strecoară zeama; pune sare şi piper, după gust, şi las-o să se dizolve complet.

Adaugă uleiul de măsline treptat şi late cu o furculiţă sau cu un tel mic până la obţinerea unei emulsii.

Toacă ierburile aromatice şi amestecă-le în emulsia obţinută.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.