Citronette (sos de lămâie)
PrinteazaAcest sos, ideal pentru marinată, este foarte bun şi pentru preparatele din carne sau peşte la grătar. Poţi alege plante aromatice diverse, după gust, în funcţie de preparat. Mărarul este indicat în mod special pentru peşte, salvia şi rozmarinul fiind foarte bune pentru carne (mai ales albă).
- 1 lămâie
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- ierburi aromatice, după gust (cimbru, salvie, foi de dafin, măghiran);
- sare şi piper
Mod de preparare:
Stoarce lămâia şi strecoară zeama; pune sare şi piper, după gust, şi las-o să se dizolve complet.
Adaugă uleiul de măsline treptat şi late cu o furculiţă sau cu un tel mic până la obţinerea unei emulsii.
Toacă ierburile aromatice şi amestecă-le în emulsia obţinută.
Pofta buna!