Ciulama aromata de ciuperci

Printeaza

O reteta de ciulama de ciuperci cu ulei, morcovi, ceapa, cartofi, faina, vegeta si sare. Se serveste calda cu mamaliguta.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci (sau 2 cutii mici)
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriţă vegeta
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciulama aromata de ciuperci: Se curăţă ciupercile, se spală, se taie fâşiuţe şi se pun la fiert în apă puţin sărată, cu morcovul, ceapa şi cartofii întregi. (Dacă ciupercile sunt din cutie, se trec prin jet de apă.) Când sunt gata, se strecoară, iar zeamă se păstrează.

Legumele se pot folosi la un pateu, la care se mai adaugă 2 linguri de maioneză vegetală. Se amestecă făina cu uleiul şi zeama de la ciuperci şi se mai fierbe 5 minute la foc mic.

Se pun apoi ciupercile şi se mai fierbe ciulamaua 15 minute. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă fierbinte.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.