Ciulama cu carne de pasăre şi nuci

Printeaza

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei.

Ingrediente:

  • 500 g carne de pasare (piept)
  • 500 g nuci
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • unt
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pui carnea la fiert. Nucile curăţate le pisezi împreună cu usturoiul, piperul şi sarea, până capătă o anumită consistenţă.

Adaugi, turnând treptat, zeama în care a fiert carnea de pasăre. Pui la foc într-o cratiţă potrivită, făina şi ule­iul.

Când capătă culoarea aurie, adaugi puţină apă rece, să se subţieze bine. Adaugi sosul cu nuci şi carnea fiartă tăiată mărunt.

Laşi la foc mic, să se omogenize­ze. Când este gata, adaugi dea­supra un cubuleţ de unt.

E o mâncare fină, aromată.

 

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. n-am mai facut ciulama de mult timp, cu nuci cred ca e si mai buna

  2. eu n-am pus niciodata nuci in ciulama, nu e amara?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.