Ciulama cu carne de pasăre şi nuci
PrinteazaCiulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei.
Ingrediente:
- 500 g carne de pasare (piept)
- 500 g nuci
- 1 capatana usturoi
- 2 linguri faina
- sare
- piper
- unt
- ulei
Mod de preparare:
Pui carnea la fiert. Nucile curăţate le pisezi împreună cu usturoiul, piperul şi sarea, până capătă o anumită consistenţă.
Adaugi, turnând treptat, zeama în care a fiert carnea de pasăre. Pui la foc într-o cratiţă potrivită, făina şi uleiul.
Când capătă culoarea aurie, adaugi puţină apă rece, să se subţieze bine. Adaugi sosul cu nuci şi carnea fiartă tăiată mărunt.
Laşi la foc mic, să se omogenizeze. Când este gata, adaugi deasupra un cubuleţ de unt.
E o mâncare fină, aromată.
Ciulama cu carne de pasăre şi nuci
Pofta buna!
n-am mai facut ciulama de mult timp, cu nuci cred ca e si mai buna
eu n-am pus niciodata nuci in ciulama, nu e amara?