Ciulama cu carne de pui si ciuperci
PrinteazaCiulama cu carne de pui si ciuperci din: pui, morcov, radacina de patrunjel, ciuperci, unt, faina de grau, ceapa, vin, piper, foi de dafin, verdeata, patrunjel, marar.
Ingrediente:
- 2 pui
- 1 morcov
- ½ rădăcină de pătrunjel
- 2-3 pahare de ciuperci mărunte
- 3 linguri de unt
- 2 linguri de făină de grîu
- 2 cepe
- 3-4 linguri de vin
- sare
- piper negru măcinat şi boabe
- foi de dafin
- verdeaţă de pătrunjel şi mărar
Mod de preparare:
Într-o oala cu apă fierbîndă sărată punem rădăcina de pătrunjel curăţată şi tăiată, morcovul, un buchet de verdeaţă, foi de dafin, piper negru boabe, ciuperci şi lăsăm să fiarbă circa 10 minute.
Apoi punem puii tăiaţi bucăţi şi spălaţi, o bucăţică de slănină, turnăm vinul alb de masă, apa, astfel ca să fie acoperiţi 1/3 din ei, se lasă să fiarbă înăbuşit, timp de 30-40 minute. Se scot ciupercile şi puii, se strecoară bulionul.
Prepararea sosului: Se prăjeşte în unt făina, se diluează cu bulion, se fierbe 15-20 minute, mestecînd periodic, astfel ca să nu se formeze cocoloaşe, strecuraţi, adăugaţi ceapa şi ciupercile tăiate mărunt (cele mici se pun întregi, cele mari se taie în jumătate, săraţi fierbeţi la foc domol timp de 5-10 minute.
Înainte de a fi servit în sosul gata se adaugă bucăţile de pui şi se mai fierbe timp de 5 minute, la sfîrşit se adaugă o bucăţică de unt.
Ciulama cu carne de pui si ciuperci
Pofta buna!