Ciulama de ciuperci cu zeama de varza
PrinteazaCiulama de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina, morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat.
- 500 g ciuperci uscate
- 1 ceapa
- 6 linguri faina
- 1 morcov
- 4 linguri ulei
- 1/2 l zeama de varza acra
- sare
- piper
- cimbru uscat maruntit
Mod de preparare:
Pui ciupercile într-un bol şi le acoperi cu un volum de apă călduţă de 2 ori mai mare.
Le laşi să se înmoaie timp de 2-3 ore, apoi le tai în bucăţi potrivite. Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa mărunt, iar morcovul îl dai pe râzătoare.
Căleşti ceapa în două linguri de ulei încins, iar după ce a devenit transparentă, adaugi ciupercile şi morcovul.
In altă tigaie, prepari sosul: încingi 2 linguri de ulei şi presari făina, amesteci energic şi stingi cu zeama de varză, pe care o torni treptat, mixând neîncetat.
Laşi să dea în 2-3 clocote, apoi torni sosul peste ciupercile fierte.
Sărezi şi condimentezi ciulamaua după gust şi o consumi fie ca atare, fie cu mămăliguţă.
Ciulama de ciuperci cu zeama de varza
Pofta buna!