Ciulama cu pui si nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de ciulama cu carne de pui, nuci, faina, usturoi, unt, ulei.
- 800g carne de pui
- 500g nuci
- 2 capatani de usturoi
- 2 linguri făina
- 1 lingura unt
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeti carnea de pui in apa cu sare, doar pe jumatate. Pisati nucile impreuna cu usturoiul, piperul si sarea, pana cand se obtine un sos omogen. Turnati treptat in acesta cate putin din zeama in care a fiert carnea, strecurata.
Puneti intr-o tigaie, la foc potrivit uleiul si caliti faina fara a o lasa sa se ingalbeneasca insa. Adaugati putina apa, pentru a subtia sosul si apoi turnati si sosul de nuci.Puneti si bucatile de carne si lasati la fiert la foc mic, pana ce carnea este bine fiarta si sosul omogenizat.
Adaugati apa daca mai este necesar. Amestecati din cand in cand, pentru a nu se prinde de vas. Se serveste fierbinte cu un cubulet de unt pus deasupra.
Pofta buna!