Ciulama cu rinichi

Printeaza

Ciulama cu rinichi din: rinichi, otet, morcov, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei, piper, marar, sare.

Ingrediente:Ciulama cu rinichi

  • 4 rinichi de porc (sau 2 rinichi de vită)
  • 1 lingură oţet
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/4 l lapte
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • piper măcinat
  • 1 legătură mărar (sau pătrunjel)
  • sare

 

Mod de preparare:

Rinichii se curătă foarte bine. Intâi se scot pielita şi grăsimea care-i acoperă şi se spală în mai multe ape (apă rece).

Se taie apoi fiecare rinichi pe lungime şi se curătă partea albă puternic mirositoare dinăuntru. In continuare se opăresc câteva minute, apoi se pun în apă rece cu oţet unde se mai tin cam 15 minute. La sfârşit se scot şi se spală din nou cu apă rece. Se pun apoi într-o oală cu apă rece, la fiert, împreună cu zarzavatul (pătrunjel, morcov, ceapă).

După ce dă de câteva ori în clocot (rinichiul fierbe repede) se scoate rinichiul fiert şi se taie în bucăţele mai mici.

Separat, într-o cratiţă de 3 I se pregăteşte un sos alb: se pune uleiul la încins şi se adaugă presărând făina, amestecând în continuare pentru a se obţine o compoziţie omogenă (fără cocoloaşe). Când făina începe să-şi schimbe culoarea, se adaugă laptele şi 1 -2 pahare din zeama în care au fiert rinichii.

Se amestecă în continuare şi se lasă la fiert până ce sosul ajunge de consistenta unei smântâni mai groase. Atunci se adaugă rinichii (tăiaţi bucăţele), piperul şi sarea. Se mai fine mâncarea putin la căldură, fără a mai da în clocot.

La sfârşit se presară verdeata tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.