Ciulama cu vitel

Printeaza

Ciulama cu vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, telina, faina, unt sauulei, sare.

Ingrediente:Ciulama cu vitel

  • 1 kg carne viţel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt (sau ulei)
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se curătă de pielite şi se taie în bucăti mai mici. Intr-o oală de 2-3 I se pune la fiert carnea, într-un litru de apă deja încălzită. Când dă în clocot, se curăţă spuma, (de câteva ori), apoi în oală se adaugă ceapa şi zarzavatul tăiate în bucăti mai mari (jumătăti – sferturi). Se lasă să fiarbă în continuare, adăugând dacă este nevoie, apă caldă pentru a acoperi zarzavatul.

Separat, într-o cratită de 3 I se pune untul (uleiul) şi, când s-a înfierbântat, se adaugă făina şi se amestecă încontinuu. Când începe să se îngălbenească făina, se stinge cu zeama în care a fiert carnea (supa) şi se mai dă în clocot de câteva ori. Se obtine un sos alb de consistenta smântânii.

In cratită se adaugă carnea bine fiartă şi se amestecă cu sosul. Se sărează după gust şi se completează cu supă (dacă este cazul), apoi se lasă să mai fiarbă 10-15 minute. Dacă se doreşte să se servească ciulamaua mai târziu, este bine ca în final, când se ia cratifa de pe foc, să se mai adauge o lingură de unt crud care face să nu mai apară pielifa de la suprafata mâncării.

Tradifional, ciulamaua se serveşte cu mămăligă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.