Ciulama de burta cu garnitura de mamaliguta
PrinteazaCiulama de burta cu garnitura de mamaliguta din: burta, unt, ceapa, morcovi, faina, sare, piper, lapte si malai.
- 800 g muchie de burtă
- 100 g unt
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 200 g făină
- sare
- piper
- 1/2 pahar de lapte
- 300 g mălai
Mod de preparare:
Burta se freacă cu mălai, se spală in multe ape, se opăreşte, se spală din nou şi se pune la fiert în apă cu sare, ceapa, morcovii tăiaţi bucăţi mari.
In alt vas se rumeneşte făina puţin în unt şi se stinge cu zeama în care a fiert burta şi cu laptele, amestecindu-se bine pe foc să nu se lipească.
Burta se taie feliuţe care se pun în ciulama şi se mai fierbe 10-15 minute.
Se pune piper şi sare şi se serveşte cu mămăliguţă pripită.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciulama de burta